Štajerles trade d.o.o.
Naj se vaše stanovanje spremeni v topel in udoben dom. Izberite
www.stajerles-trade.si in si privoščite kakovostno stavbno pohištvo (okna, vrata, talne obloge, ...).

Stavbno pohištvo Štajerles
Računovodske storitve
Naj vaše podjetje posluje pozitivno in naj bodo vaše bilance take kot ste si jih vedno želeli. Izberite pravo računovodstvo

Računovodstvo

Peči na pelete

Peči na peleteEna izmed možnosti na področju stanovanjskih ogrevanj, kot tudi poslovnih zgradb, so peči na pelete. Če se odločate za nakup peči, je najbolje, da si ogledate spletno stran http://pecinapelete.poslovni-imenik.si/. Peleti so narejeni samo iz čistega lesa in ne vsebujejo nobenih kemičnih dodatkov. Izdelava peletov poteka v stiskalnicah in tako zavzamejo manj prostora kot polena ali pa sekanci. Ker imajo peči na pelete ogromno prednosti, so v porastu. Paleti zavzamejo zelo malo prostora in jih lahko shranjujete kjerkoli. Poleg tega, da zavzamejo malo prostora so tudi zelo visoko energijsko vredni. To pomeni, da bo maksimalen izkoristek energije. Peleti so zelo poceni (1 tona peletov je 300+ €). Peletom se cene ne spreminja tako kot fosilnim gorivom, zato so cene še zmeraj enake. Avtomatizirane peči na pelete same poskrbijo za optimalen vnos peletov v kurišče. Kot smo že rekli je izkoristek energije maksimalen. Zaradi tega se seveda pri ogrevanju naredi malo pepela. Ponavadi se peči na pelete čistijo enkrat na leto. Pri čiščenju se peč dobro očisti.  Za ogrevanje so idealna izbira peči na pelete, ker je njihova uporaba čisto enostavna in čista. Zaradi nespremenljivih cen  lahko predvidevamo stroške vnaprej.

Nakup peči na pelete in vgradnja je malo dražja. Tudi začetna investicija je malenkostno višja. Ko pa preračunamo ceno plina ali pa goriva, je pa takoj vse jasno, da je pri vgradnji peči na pelete seveda dolgoročna investicija, ki pa se seveda povrne že v parih letih.  Če kupite veliko količino peletov, seveda dobite ogromno energije in to po nizkih cenah. Ampak to je najbolj pomembno pri hišah, če so slabše izolirane ali pa pri hišah, ki še nimajo fasade (novogradnja). Najmanj dela pa boste imeli pri čiščenju, ker se peči čistijo enkrat letno.

Če Vas zanima nakup peči na pelete, si lahko vse preberete na zgornji povezavi.