Štajerles trade d.o.o.
Naj se vaše stanovanje spremeni v topel in udoben dom. Izberite
www.stajerles-trade.si in si privoščite kakovostno stavbno pohištvo (okna, vrata, talne obloge, ...).

Stavbno pohištvo Štajerles
Računovodske storitve
Naj vaše podjetje posluje pozitivno in naj bodo vaše bilance take kot ste si jih vedno želeli. Izberite pravo računovodstvo

Računovodstvo

Torične kontaktne leče – kaj je potrebno vedeti

V primeru, da ste uporabnik kontaktnih leč, ste zagotovo že slišali za torične leče. Te leče so posebej namenjene tistim, ki jih muči astigmatizem. Kaj sploh je astigmatizem? Gre za eno izmed najbolj nerazumljivih področji na področju očesnih bolezni. Gre za napako v dioptriji, pri kateri se svetloba ne fokusira enakomerno v mrežnici. Vendar nič za to. Za ta namen obstajajo posebne leče, ki niso enakomerno ukrivljene, normalne leče so ukrivljene bolj okroglo, torične pa bolj ovalno.

Prav oblika te leče izenači fokus svetlobe, preden ta zadane mrežnico. Tako kot vse druge leče, vam mora torične leče predpisati okulist, na prvem mestu pa bo seveda pregled vida. Pred nakupom takih leč, se z vašim okulistom vsaj pogovorite, preden vam predpiše primerne leče za vaš tip oči.

leče

Vstavljanje toričnih leč je precej drugačno, od vstavljanja običajnih, saj morate biti tu veliko bolj pazljivi. Pri običajni leči vam ni potrebno posebne pozornosti nameniti kako jo boste vstavili, med tem, ko je pri toričnih to zelo pomembno, saj niso oblikovane enakomerno. A na srečo se tega zavedajo tudi proizvajalci, ki lahko z različnimi načini »označijo« pravilno vstavljanje. Tako kot vse ostale leče, pa boste tudi te lahko dobili v dnevnih in večdnevnih različicah, za tiste bolj ekstravagantne pa so na voljo tudi barvne leče.

Cena lahko precer variira od ponudnika do ponudnika, zato bi o le-teh težko razpravljal. Poiščete jih lahko prek spleta, ali pa vam ugodno in kvalitetno prodajalno priporoči vaš okulist. Izberite prave, da vašega vida ne boste še bolj pokvarili, ter da boste videli ostro kot jastreb.