Štajerles trade d.o.o.
Naj se vaše stanovanje spremeni v topel in udoben dom. Izberite
www.stajerles-trade.si in si privoščite kakovostno stavbno pohištvo (okna, vrata, talne obloge, ...).

Stavbno pohištvo Štajerles
Računovodske storitve
Naj vaše podjetje posluje pozitivno in naj bodo vaše bilance take kot ste si jih vedno želeli. Izberite pravo računovodstvo

Računovodstvo

Vpis stavbe v kataster

Kataster stavbSte na novo kupili stanovanje v bloku in bi se želeli vpisati v zemljiško knjigo? Ste odšli na sodišče, pa so vam dejali da vpis v zemljiško knjigo ni mogoč, dokler ni vzpostavljena etažna lastnina? Ja velikokrat se na nas obrnejo stranke, kaj storiti v takem primeru. Če ne morete vpisati stanovanja v zemljiško knjigo, potem bo potrebno najprej vpisati stavbo v kataster stavb. Vpis stavbe v kataster stavb se lahko izdela le za celoten objekt. Vpis posameznega stanovanja v kataster stavb po zakonu ni možen.

V takem primeru je smiselno, da se obrnete na nas ali svojega upravnika (v kolikor ima stavba upravnika), ki vam je dolžan zagotoviti in urediti vpis v kataster stavb. Dokler stavba ne bo vpisana v omenjeno evidenco, tudi kakršen koli vpis lastninske pravice na delu stavbe – stanovanju ne bo mogoč. Vsekakor boste lažje dosegli vpis stavbe v kataster stavb s pomočjo upravnika ali preko podjetja, ki te vpise ureja, kot če se boste sami lotili zadeve. Elaborat, ki je pogoj za vpis, lahko izdela geodetsko podjetje ali projektant. Če se odločate za ureditev dokumentov za svoje premoženje, potem nas lahko kontaktirate preko e-maila ali telefonske številke, ki ju najdete na zgornji povezavi. Z veseljem bomo stopili v stik z vami ter vam uredili vse potrebno, da boste svojo nepremičnino lahko vpisali v zemljiško knjigo.