Štajerles trade d.o.o.
Naj se vaše stanovanje spremeni v topel in udoben dom. Izberite
www.stajerles-trade.si in si privoščite kakovostno stavbno pohištvo (okna, vrata, talne obloge, ...).

Stavbno pohištvo Štajerles
Računovodske storitve
Naj vaše podjetje posluje pozitivno in naj bodo vaše bilance take kot ste si jih vedno želeli. Izberite pravo računovodstvo

Računovodstvo

Harmonija telesa, uma in duha

Shiatsu je tradicionalna Japonska masaža, ki služi sprostitvi in boljšemu počutju. Dobesedni slovenski prevod pomeni pritisk s prsti (shi = prst, atsu=pritisk). Masaža temelji na teoriji kitajske tradicionalne medicine. Priporočljiva je pri stresnih čustvenih stanjih, pri sproščanju napetosti in za umirjanje živčnega sistema. Shiatsu masaža sloni na uporabi različnih terapevtskih tehnik: od močnega pritiska s prsti, dlanmi, komolci, koleni in stopali do rahlega, nežnega pritiska in raztezanja različnih delov telesa, ki organizmu pomagajo uravnovesiti pretok energije. Izkušnja shiatsu masaže je prijetna, krepčilna, sprostitvena in ugodno vpliva na dobro počutje.

Tehnike masaže so statične in dinamične, kar pomeni, da lahko človeka pomirijo ali poživijo. Shiatsu se izvaja na tleh, japonski blazini imenovani futon. Izvaja se izključno preko obleke, ki naj bo kar se da udobna in narejena iz naravnega materiala. Shiatsu se od klasične masaže razlikuje v samem načelu, iz katerega izvira. Medtem, ko klasična masaža obdeluje predvsem mišice, vezi in kite in učinkuje predvsem na ravnovesje krvi in mezge, se shiatsu osredijna na določene točke, na katere pritiskamo. Ker pri obeh zvrsteh masaže obdelujemo celo telo tudi shiatsu konec koncev učinkuje na mišični, obtočilni in limfni sistem.

Za harmonijo telesa pa ni zadosti le masaža, temveč tudi zdrava prehrana. Slovenska kulinarika zajema zelo raznoliko prehrano, ki bo poskrbela da vaše telo pridobi vse kar potrebuje. Slovenske jedi lahko s ponosom ponudimo vsakomur, za vsako priložnost. Je pa res, da ribe niso ravno avtohtona slovenska kuhinja. Če so tradicionalne jedi kot so matevž, potica in druge pripravljene pravilno, so lahko pravi gurmanski užitek, ki se ga bo razveselil še tako zahteven jedec.